23.10. | Hvordan bygge en sykkelkultur? | Future Built | DogA | kl 18-20

Tidligere arrangementer 21. oktober 2013 11:04
// Sted: DogA
// 2013-10-23 18:00 -- 2013-10-23 20:00
// Arrangør: FutureBuilt, Syklistenes landsforening, OAT

Hør sykkelantropolog Mikael Colville-Andersen fortelle hvordan København gikk fra å være bilby til å bli en sykkelby i samtale med Oslos nye sykkeldirektør Rune Gjøs, Hulda Tronstad, informasjonssjef i Syklistenes Landsforening og Ola Elvestuen, ny leder av Stortingets miljø- og energikomité.

Europeiske byer opplever i dag en renessanse for sykkelen som transportmiddel. Hierarkiet snus på hodet: fotgjengere og syklister først, så kollektivtransporten og til slutt bilen. Resultatet er levende og bærekraftige byer – økonomisk, sosialt og økologisk. Men Norge ligger etter. I Oslo sykler 7-8 prosent til jobb. I København gjør snart 40 prosent det. Og målet er 50 prosent. Dit, og enda lenger, kan vi også komme. Hvis vi vil.

Hvordan må byene og transportsystemet utformes for at sykkelen skal bli det foretrukne framkomstmiddel? Hvilke store og små, lokale og regionale, fysiske og organisatoriske grep må gjøres for at 50 prosent skal ta sykkelen i bruk til jobb og skole? Mikael Colville-Andersen fra Copenhagenize mener alle byer kan bli sykkelbyer, og på OAT Meal Talk forteller han om hvordan københavnerne ble syklister. Colville-Andersen kaller seg selv sykkelantropolog og er kjent som Danmarks sykkelambassadør.

Etter innledningen blir det samtale om sykkelkultur med blant andre Rune Gjøs, nyutnevnt sykkeldirektør i Oslo kommune, Hulda Tronstad, informasjonssjef i Syklistenes Landsforening og Ola Elvestuen, ny leder av Stortingets miljø- og energikomité.

Arrangementet inngår i serien OAT meal talks som er en del av Oslo arkitekturtriennale. Du inviteres til debatt, diskusjon, presentasjoner og GRØT! Med nye oppskrifter og spennende ingredienser får du et godt måltid servert, sammen med en frisk diskusjon om forholdene for syklister.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Grøt koster 50 kr og serveres fra kl. 17.30.
Ingen påmelding!
Sted: DogA, Hausmanns gate 16, Oslo

Les mer om den internasjonale idékonkurransen Get a bike. Break free.

Arrangeres i samarbeid med Syklistenes Landsforening.