14.10 | «High Line New York vs Sørenga bro» | DogA

Tidligere arrangementer 28. september 2013 01:02
// Sted: DogA
// 2013-10-14 18:00 -- 2013-10-14 20:00
// Arrangør: Oslo Arkitekturtriennale

Kom og hør en av hovedaktørene bak New Yorks High Line gi innspill til innovativ transformasjon og byutvikling i Oslo.

The High Line, Manhattans nye, offentlige park, anlagt på en nedlagt jernbanelinje i høyden mellom New Yorks skyskrapere, er et av de mest innovative urbane transformasjonsprosjektene i metropolen. Peter Mullan, Friends of the High Line’s Vice President for Planning & Design, og en aktiv bidragsyter i transformasjonsprosjektet fra starten, kommer til Oslo for å dele historien om hvordan byentusiaster, arkitekter, designere, lokalpolitikere, næringslivet og lokalbefolkningen klarte å realisere The High Line.

Norsk Form og Oslo Innovation Week har invitert ham til byen for å sette fart i diskusjonen om Oslos “ half High Way” – Sørenga bro, den nedlagte, halve bilbroa over Middelalderparken i Bjørvika. Flere byentusiaster, politikere, arkitekter, designere og andre ønsker nå at denne broa skal transformeres til en park og utsiktsplattform i høyden, med gå- og sykkeltilgang til Middelalderparken og Fjordbyen.

Etter foredraget og samtalen på DogA blir det busstransport til Sørenga bro – hvor det blir åpningsevent for en midlertidig publikumstilgang til denne unike utsiktsplattformen over Bjørvika og Oslo.

Se mer på: http://oiw.no/2013/08/21/oslo-innovation-week-program-update-new-event-by-norsk-form-and-oslo-innovation-week/#sthash.eoYr8cj5.dpuf

Del: http://oslotriennale.com/event/innovativ-urban-transformasjon