14. mai | Kjenn din by: Med Munch i hovedstaden | Oslo Museum

Tidligere arrangementer 5. mai 2013 09:10
// Sted: ved stortingsløven
// 2013-05-14 18:00 -- 2013-05-14 20:00
// Arrangør: Oslo Museum

evening-on-karl-johan-edvard-munch

 

I anledning Munch 150 års jubileum inviterer Oslo Museum til en byvandring i Edvard Munchs fotspor med kunsthistoriker Frank Høifødt.

I Munchs faktiske fotspor

Oppstart ved stortingsløven vis-à-vis Grand, leder vandringen rett inn i Munchs tidlige kunstner- og bohemliv. Langs Karl Johan og tilliggende gater finnes en rekke referansepunkter til hans liv og virke. I Universitetsgaten er det flere adresser som knytter an til tidens etablerte kunstliv, som for Munch ikke var helt uproblematisk. Men som Henrik Ibsen skal ha uttalt: «Det vil gå Dem som det gikk meg, jo flere fiender, desto flere venner.» Et drøyt steinkast fra Nasjonalgalleriet ligger barndommens gate med Pilestredet 30, og som avslutning ender byvandringen på Vår Frelsers gravlund, ved den store mesterens grav.

Byvandrer er kunsthistoriker og forfatter Frank Høifødt.

Hva: Kjenn din by – Med Munch i hovedstaden
Hvor:  Oppmøte ved stortingsløven
Når: 14. mai kl. 18