Kjøpesenter – Byens hjerte | utstilling, møte og konferanse på DogA

Tidligere arrangementer 5. mars 2013 22:27
// Sted: DogA
// 2013-03-14 18:00 -- 2013-04-11 20:00
// Arrangør: Norsk Form
// Adresse: Hausmanns gate 16, Oslo, Oslo

Kjopesenter6

Nesten 40 prosent av all butikkhandel skjer på kjøpesentre. Over 400 kjøpesentre er fordelt over hele landet, og vi har den største kjøpesentertettheten i Europa målt per innbygger. Vi er et kjøpesenterfolk. Fotografene Ivan Brodey og Eirik Brekke har vært på hver sin reise og dokumentert livene i og rundt norske kjøpesentre. Utstillingen viser oss både eldre og nyere sentre – og belyser også hvordan kjøpesenter brukes som et virkemiddel til å skape vitalitet og blomstring i framtidens byer og tettsteder.

Utstillingsåpning torsdag 14. mars 

kl 18.00. Enkel servering.

 

 

20. mars kl 12.00 – 16.00: 

KONFERANSE: KJØPESENTER – BYENS HJERTE

 

Hvilken plass har kjøpesentrene i våre liv – og hva gjør de med oss? Norsk Form inviterer til konferanse på DogA med ledende nasjonale og internasjonale eksperter om kjøpesentre, by- og stedsuvikling og offentlige rom.

Se www.norskform.no for påmelding.

 

11. april kl. 18.00: 

OSLO VOKSER #6 KJØPESENTER

 

“Oslo vokser” er Norsk Form og Oslo arkitekturtriennales møteserie om befolkningsvekst og byutvikling i hovedstadsregionen. Oslo vokser #6 handler om hvordan kunnskapen om livet på kjøpesentre kan brukes i framtidens byutvikling. Med blant andre Kjersti Granum fra Oslo kommune og Karl Otto Ellefsen, rektor ved Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo. Gratis adgang og åpent for alle!