Framtidas Oslo: Nye transportløsninger og bruk av offentlige rom

Tidligere arrangementer 6. november 2012 11:16
// Sted: Dattera til Hagen
// 2012-11-12 19:00 -- 2012-11-12 23:00
// Arrangør: Naturvernforbundet Oslo Øst

Naturvernforbundet Oslo Øst inviterer til paneldebatt med Oslopolitikere om et av de mest sentrale spørsmålene for Oslos utvikling: hvordan skal Oslos rom utnyttes mest miljøvennlig samtidig som befolkningen og transportbehovet øker?

I panelet:

Odd Einar Dørum, Venstre, medlem av Miljø- og samferdselskomiteen i bystyret,
Abdullah Alsabeehg, Arbeiderpartiet, medlem av Miljø- og samferdselskomiteen i bystyret,
Iver Wien, Trafikkplanlegger i Ruter

Ordstyrer: Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturvernforbund

Alle fremskrivninger viser at Oslo kommer til å fortsette å vokse i årene som kommer. Ifølge Statistisk Sentralbyrå kan innbyggertallet komme til å stige opp mot en million mennesker i 2040. Allerede i dag utgjør transport hoveddelen av Oslos klimagassutslipp og lokal luftforurensning er årsaken til at flere blir utsatt for luftveissykdommer eller hjerte- og karsykdommer. Dette er bakteppet for mandagens paneldebatt hvor vi ønsker å ta opp spørsmål som er relevant for temaet, både i forhold til budsjettbehandlingene i bystyret og i et lengre tidsperspektiv. Hvordan skal Oslos rom brukes i framtiden?
Etter debatten blir det konsert. Julie Forchammer snurrer plater gjennom kvelden.

Naturvernforbundet Oslo Øst er et nystartet lokallag av Naturvernforbundet som holder til i bydelene Grünerløkka og Gamle Oslo. Vi ser hele tiden etter nye medlemmer som har lyst til å bli med å gjøre Oslo til en bedre by å bo i.